2009. február 5.

Lecke a pszichologiai reverzióról

Bár az EFT Ráhangolódáshoz (vagy Bevezetéshez) legtöbben és leginkább a Karate Pontot ütögetjük, érdemes időnként az Érzékeny Pontot is használnunk. Az alábbi cikk, mely Gary Craig weboldalán jelent meg, ez utóbbi alkalmazására ad egy meglepő példát. (Az eredeti cikk angolul ITT olvasható)

---------------------------------

Lecke a pszichologiai reverzióról - az "érzékeny pont" egyszerű masszírozása lehet, hogy segített egy 5 hete tartó fülfájáson (Fordította: Dr. Lerner Péter, weboldala: www.innerlightinc.com/174940, lektorálta N. D. Éva)

Üdvözlet mindenkinek!

Azok, akik ismerik az EFT-t, sokszor használták már az EFT gyakorlat elején a ráhangolódási vagy bevezető folyamatot, hogy legyűrjék a pszichologiai reverziót (itt nevezhetjük pszichológiai ellenállásnak is). Az alábbi eset Deborah Evans-Barrytól, Írországból érkezett, és bemutatja a bevezető gyakorlatnak azt a potenciális tulajdonságát, miszerint elősegítheti az antibiotikumok hatásának érvényesülését. A cikke elején Deborah ezt írja, "Megkérdeztem, mióta fáj a füle. Azt válaszolta, hogy már ötödik hete küszködik vele. Aztán azzal folytatta, hogy éppen a harmadik különböző antibiotikus kúrát csinálja, mert eddig semmi sem hatott, a dolog éppenhogy súlyosbodni látszik."

Ölellek benneteket: Gary

--------------

Helló Gary, és üdvözlet a „Smaragdszigetről”!

Gondoltam irok és elmesélem neked egy barátom tapasztalatát kizárólag az Érzékeny Pont használatával. Jane (nem az igazi neve) egy barátomnak dolgozik, és ő vette fel a telefont, mikor hívtam a barátomat. Elmondta, hogy a barátom nincs az irodában, mivel nem érzi jól magát, és bárcsak ő is hazamehetne, mert borzalmasan fáj a füle. Megkérdeztem hogy mióta fáj a füle, mire azt válaszolta, hogy ez az ötödik hete. Azzal folytatta, hogy épp a harmadik váltott antibiotikus kúrán van, mivel eddig egyik sem hatott, sőt inkább súlyosbodni látszik a dolog.

Megkérdeztem Jane-t, emlékszik-e arra, hogy én EFT-vel foglalkozom, és elmondtam, hogy az egyik dolog amit megtanulunk az, hogy időnként a hagyományos és alternatív gyógymódok működését egyaránt akadályozhatja a bennünk lévő pszichologiai ellenállás. Aztán elmagyaráztam, hogy ez a pszichologiai ellenállás sokféleképen akadályozhat meg, vagy állíthat meg bennünket életünk során. Jane válasza az volt, hogy "ha hamarosan nem találok valami enyhülést, lehet hogy pszichológiai kezelésre is szorulok, mert a fájdalom kibírhatatlan, éjszaka sem tudok aludni, éjszaka állandóan fel-felébredek”.

Ezután elmagyaráztam Jane-nek, hogy hol találja az Érzékeny Pontot, és javasoltam hogy mielőtt beveszi a következő adag antibiotikumot masszírozza ezt a pontot miközben a következő mondatokat mondja:

"Bár lehet, hogy pszichologiai ellenállás van bennem, és ezért nem működnek az antibiotikumok...,

Noha van bennem egy pszichologiai ellenállás, és az antibiotikumok emiatt nem működnek...,

Bár a fülfájásomra kapott antibiotikumok egyike sem hatott eddig,  úgy döntök, hogy ezután hatni fognak, és elfogadom magam annak aki vagyok".

Jane nem kopogtatta egyik pontot sem, csak a Ráhangolódást végezte el minden alkalommal mielőtt bevette a gyógyszerét.

Három nap múlva Jane hívott, és elmondta, hogy a fülfájdalma végre enyhül, a második napra a fájdalom jelentősen csökkent, és végig tudta aludni az éjszakát anélkül, hogy a fülfájás felébresztette volna őt.  A harmadik napon csak nagyon kevés fájdalom maradt, már csak egy kis kényelmetlenséget érzett, és még az arca is leapadt, ami fel volt dagadva.

Jane 5 nap múlva arról számolt be, hogy a fülfájdalom és a fertőzés teljesen rendbejött, és hogy mennyire ámulatba ejtette, hogy egy csupán néhány másodpercig tartó gyakorlat végzése ilyen drámai hatással lehetett a betegségére.

Azt válaszoltam, hogy "ez az EFT 'mágiája', nem kell hogy elhigyjük, vagy megértsük mit és miért, egyszerűen csak működik". Jane azt válaszolta, "ha ezután bármit szednem kéne, használni fogom az EFT Ráhangolódást. Még egyszer nem fogok hetekig várni és így szenvedni". 

Remélem, ez a cikk segít az embereknek megérteni, hogy mennyire hatásos az Érzékeny Pont és hogyan hasznosítható az orvosi és egyéb kezelésen felül.

Ölellek,

Deborah Evans-Barry
------------------------------------------

N. Dénes Éva
www.evadenes.com