2010. február 13.

Gary Craig visszavonul

Gary Craig visszavonulásáról szóló blogbejegyzésének magyar fordítását Sághy Andrásnak köszönhetjük, az ő engedélyével közlöm most itt ezt a fontos hírt:

Gary Craig blogjának 2009. december 15-i bejegyzése:

Visszavonulok ... és átadom az ajándékomat az EFT közösségnek

2010. január 15-én visszavonulok. Csodálatos volt az utazás és el vagyok ragadtatva attól, ahogyan a segítségetekkel megajándékozhattuk a világot az EFT csodájával. Az EFT honlap, a DVD áruház, a vizsgázási lehetőség és az ehhez kapcsolódó lehetőségek a visszavonulásom napjáig elérhetőek lesznek. Ez bőségesen elegendő idő ahhoz, hogy megtegyétek azokat a lépéseket, amelyeket szükségesnek gondoltok.
Szeretném, ha tudnátok, hogy a honlapot nem lehet fenntartani, vagy másra átruházni. Ennek az az oka, hogy a nevem a honlap minden részén szerepel, és ez jogilag azt jelentené, hogy egy ilyen lépés a jövőben előre nem látható súlyos következményeket róhatna rám és a családomra. Bár a honlap egy ideig még elérhető lesz, továbbra is jogvédett marad, nem másolható és nem terjeszthető más honlapokon.
A további fejleményeket időben be fogom jelenteni. Azt kérem, és azt remélem, hogy tartózkodni fogtok attól, hogy közvetlenül hozzám forduljatok ebben a kérdésben. Az e-mail listánkon 475,000 név szerepel, és ha mindegyik olvasónkkal személyesen szeretnék levelezni, még az olvasók 0,1%-ára sem jutna időm. Ezzel szemben felajánlom, hogy ezt a blog-bejegyzést a bejegyzés végén található módon kommentáljátok. Annak ellenére, hogy valószínűleg nem fogok közvetlenül válaszolni, minden véleményt elolvasok. A véleményetek – mint mindig - rendkívül értékes számomra.

Bár hirtelen jött az elhatározás, és érzelmileg nagyon mélyen érint, nyilvánvalóvá vált, hogy meg kell tennem. Sok ok miatt nyilvánvaló ez a döntés, és ezek az okok az évek során egyre csak gyűltek.
Miért? ... A kihívások:

Az EFT gyors növekedése adminisztratív lidércnyomássá vált, és ennek a kezelése egy ideje már meghaladta a képességeimet. Ez annak ellenére így van, hogy nagyon színvonalas segítséget kaptam Tina Craig-től, Eric Huurre-től, Dawson Church-től, CJ Puotinen-től, Chris Wheeler-től, Carol Vrits-től, Rob Lasch-tól, David Mackay-től, és olyan sok önkéntes segítőtől, hogy meg sem tudom számolni. Mindegyiküknek nagyon hálás vagyok.

Bár természetem szerint megpróbáltam az EFT közösség minden igényét és kívánságát kielégíteni, a felgyülemlő igények kupaca egy kezelhető dombocskából megmászhatatlan heggyé változott. A napról napra csak az USA-ból beérkező kérdések, tisztázandó részletek, igények és jogi problémák kezelése minimum kétszer akkora stábot igényelne, mint ahányan most vagyunk. Ezt megsokszorozza az a rengeteg követelmény, amelyet a jelenlegi Nyílt Kéz Politikája alóli „speciális kivételek” jelentenek a különböző országok jogi, kulturális és nyelvi különbségeinek szédítő kavalkádja miatt.

Ezenkívül, ahogy a tapasztalt olvasók számára nyilvánvalóvá válhatott, számos EFT-s a saját termékével „nyomul”, olyan módon, hogy ezzel az EFT mozgalom eredeti spirituális lényegét veszélyezteti. Ez a háttérben számos esetben egyet nem értéshez, ellenálláshoz, az EFT hamis és félrevezető reprezentálásához és más negatív fejleményekhez vezetett. Jómagam a békét jobban szeretem a verekedésnél és távol szeretném tartani magam ezektől a szükségtelen „hírnév és vagyon” vezérelte energiáktól. Amint az alábbiakban látni fogjátok, egy magasabb szinten szeretném folytatni.

Végül, az orvosaim azt mondják, hogy korábban egy szívrohamom volt. Fogalmam sincs, hogy ez mikor történhetett, és jelenleg semmilyen tünete sincs. Ennek ellenére, a vizsgálatok világosan mutatják, hogy a szívem egy része elhalt. Ennek megfelelően komplett idióta lennék, ha hagynám, hogy az EFT mozgalom építése továbbra is ugyanúgy nyomasszon, mint eddig. Ha ezt tenném, kockáztatnék egy második szívrohamot, stroke-ot vagy valami hasonlót. Köszönöm, nem.
A megoldás:

A megoldás számomra az, hogy félreállok és rátok bízom az EFT-t. 30,000 órát és 2 millió dollárt fordítottam az EFT oktatás fejlesztésére és jelenleg az EFT üzenete világosan látható az egész világ számára. Ezenkívül az EFT Kézikönyvet sokkal több mint 1 millióan töltötték le (nem számítva a 20-nál is több idegen nyelvű fordítást).
Ezt is figyelembe véve CSAK a bejegyzett neveket (EFT és Emotional Freedom Techniques) hagyom a nyilvánosságra, így eldönthetitek, hogyan használhatjátok ezeket a legjobban. Különböző országok és kultúrák létrehozhatják a saját szervezeteiket és szabályaikat anélkül, hogy ezzel hozzám kellene fordulniuk. De ez a jog NEM tartalmazza a DVD-ket, a honlapot, az EFT Kézikönyvet, a könyveket és egyéb anyagokat. Ezek a saját copyright-tal védett tulajdonomban maradnak és a közönség NEM rendelkezhet szabadon velük.

Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy egyesek becsülettel viszik tovább az EFT nevet, mások nem. Ez része az emberi természetnek. Rajtad áll, hogy mit választasz. Ebben a tekintetben nem bíráskodhatok többé.
Ha elkötelezett EFT-s vagy, és jól meg akarod tanulni az EFT-t az eredeti forrásból, a DVD készletünk még rendelkezésre áll, amíg el nem fogy. Nem tudom, hogy a visszavonulásom után lesz-e mód új készletet létrehozni. Dolgozom ezen, de nem tudom garantálni.

Szeretném elmondani, hogy az én szerepem mindig az önkéntes segítő szerepe volt. Bár az idők során egy szerény profit keletkezett, senki nem vállalná a folytatást csupán a pénzért. Kezdettől fogva az volt a célom, hogy elindítsam az EFT-t és a világ elé tárjam az EFT gyógymód előnyeit elérhető áron és könnyen érthető formában. Ez a misszió – a ti segítségetekkel – a végéhez ért. Betegek millióit gyógyították az EFT segítségével és gyógyító karrierek ezrei indultak el. Fogadjátok hálámat ezért a nagyszerű segítségért. Mostantól ti vigyétek tovább.

Búcsú-ajándék :

Az a film, amely bemutatja, hogy hogyan használtuk az EFT-t a háborús veteránok poszt-traumás stressz betegségének (PTSD) kezelésére, csaknem teljesen elkészült. Ennek a filmnek a teljes költsége körülbelül 500,000 dollár. A film ajtót fog nyitni a teljes EFT mozgalom számára olyan területeken, amelyek eddig nem nyíltak meg. Nagyon széles tömegekkel fogja megismertetni az EFT-t, rengeteg olyan emberrel, akik eddig nem tudtak róla, és ebből minden EFT-s profitálni fog. A filmet átadtam Eric Huurre-nek, aki elkötelezett filmrendezőm. Ő fogja bemutatni a nagyközönségnek, valamikor a jövő év elején.
A jövő – hogyan tovább?

Az EFT-nek két lényeges sajátossága van:

Mit csinál és

Merre tart.

Az EFT-sek túlnyomó többsége el van bűvölve attól, hogy mi mindent lehet csinálni az EFT-vel és hálásan dolgoznak újabb EFT-csodákon. Ez rendben is van így. De sokkal fontosabb, hogy merre tart az EFT?
Az EFT egyetlen bejárat a hatalmas Lehetőségek Palotájába. Túlmutat a mindennapi tapasztalatainkon és az eredményeit nem lehet megfelelően megmagyarázni az orvostudomány, vagy bármely tudomány eddigi eredményeivel. Bármilyen figyelemreméltónak látszik is jelenleg az EFT, egy napon mégis játékszernek tűnik majd, amelyet félredobnak, mert csak bevezetőnek számít valami sokkal csodálatosabbhoz, amelyet születésünk jogán fogunk birtokolni. Az EFT egy jövőbeli gondolkodási állapot felé mutat, amikor a betegség, a veszekedés, a sértődés, a háború nem létezik. De ezt a jövőt nem lehet elérni pusztán azáltal, hogy ...
újabb kopogtatási pontokat használunk, vagy a „legújabb és még nagyszerűbb” módon alkalmazzuk az EFT-t, vagy bármilyen egyéb módon variáljuk azt.

Ehelyett új megközelítések, új gondolkodásmód szükséges, amely kapcsolódhat az EFT-hez, de lehet, hogy egyáltalán nem is kapcsolódik hozzá. A jövőben a Gyógyítás Felhőkarcolójának magasabb szintjeit szeretném megvizsgálni és szeretnék szétnézni az épület tetejéről. Lehet, hogy egy napon ott találkozunk majd.

Mély és meleg öleléssel

Gary


Utóirat: az utolsó bekezdésben említett új elképzeléseimmel és vizsgálataimmal kapcsolatban egy új honlapot és egy új hírlevelet szándékozom létrehozni. A jelenlegi Hírlevelem olvasóit feltétlenül értesíteni fogom erről.

--------------------
Mi történt azóta?

Gary Craig a honlap megszüntetésének határidejét időközben 2010. március 1-re módosította, de világméretű mozgalom indult a honlap megmentéséért, tehát valószínűsíthető, hogy a közérdeklődésre számot tartó részek valamilyen formában mégis fennmaradnak.
Az elmúlt két évben megjelent cikkeket, az oktatással, vizsgázással kapcsolatos instrukciókat, az EFT Mesterek cikkeit, stb. a Human Harmony-ban kimentettük, így az EFT-vel kapcsolatos munkánk a honlap megszűnésével sem szenved majd hátrányt.
Január első napjaiban fantasztikus, felemelő világméretű mozgalom bontakozott ki Gary Craig méltatására, búcsúztatására. Ez az eseménysorozat a Gary Craig World Tribute internetes rádióműsorban csúcsosodott ki, amelynek során 8 napon keresztül napi 2-3-4 órában adták az EFT Mesterek-kel és más kiemelkedő EFT-sekkel készült interjúkat és válaszoltak a feltett kérdésekre. Valamennyi interjút letöltöttük, ezek feldolgozása folyik, és valamilyen formában az érdekesebb dolgokat közreadjuk majd.
A Gary Craig World Tribute során megszólalt Gary Craig is. Az alábbiakban néhány értékes gondolatát közöljük:

Fogalmam sem volt, hogy ilyen sok ember figyel rám. Nagyon hálás vagyok ezért.
Amikor elkezdtem az EFT-t, hamar rájöttem, hogy a legnehezebb része az elfogadtatás lesz, mert a hihetetlent kell hihetővé tenni. Ezt csak úgy lehet elérni, ha mindig, hosszú távon is hitelesek tudunk maradni.
Az utolsó, még bemutatásra váró film is, amelyet a háborús veteránok PTSD gyógyításáról forgattunk, arról szól, hogy hitelesen mutassuk be az EFT hatásait. Ez a film nem csak a módszert és a hatásokat mutatja be, hanem különösen koncentrál az EFT mögött álló tudományra.
Arra a kérdésre, hogy hogy vagy?, ezt válaszolta: nem a betegágyból beszélek. Nem vagyok beteg. Egy kivizsgálás során kaptam egy figyelmeztetést. Az EFT nagyon gyors fejlődése óriási nyomásként nehezedett rám. A 80-as évek közepétől napi 12 órát dolgoztam, a hét minden napján. Nagy megkönnyebbülés számomra, hogy ezt most letehetem.
Mivel fogsz foglalkozni? Az EFT-ben vannak olyan dolgok, amiket adottnak veszünk. Ilyen például a távkopogtatás. De nem elképesztő, hogy valakit, aki tőlem 10,000 mérföldre van, tudok gyógyítani? Ez csak akkor lehetséges, ha a rendszereink valamiképpen össze vannak kötve. Ha valamennyien egyek vagyunk. 1988-ban volt egy halálközeli élményem. Azóta foglalkoztatnak ezek a kérdések. Van itt valami, amiben elképesztő lehetőség van a gyógyításra. Nem tudom, hova vezet mindez, de ezzel szeretnék foglalkozni.
És mi lesz az EFT-vel?
Nem tudom. Csak azt tudom, hogy mit szeretnék:
Szeretném, ha mindenki becsületesen használná az EFT-t
Szeretném, ha mindenki, aki az EFT-t használja, tisztességesen és alaposan megtanulná azt
Szeretném, ha mindenre alkalmaznánk
Szeretném, ha az orvosok a gyógyszer és a műtét előtt esélyt adnának az EFT-nek

Szeretném, ha további kutatások növelnék a módszer hitelességét.
Az EFT-Mesterek hozzászólásaiban és a további vitában újra és újra felmerült, hogy az EFT további sorsa attól függ, hogy mennyire tudunk összefogni, mennyire vagyunk képesek Gary szellemében továbbvinni az EFT-t, milyen minőségűek a tréningek, van-e gyakorlati és elméleti képzés és vizsga, konzultációs és mentori lehetőség, szupervízió, koordinálás, összefogás, szakmai etikai szabályok, stb.

Nincsenek megjegyzések: